29-01-05

Morgen 2-de Zilvermeer loop

Niet te missen, niet te vergeten :morgen zondag 30-01 om 10:30 start de tweede Zilvermeerjogging op het Zilvermeer in Mol. Prachtige prijzentafel en voor iedereen een prijzentas. BE THERE.

18:45 Gepost door Richard | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-01-05

Training 18-01

Vandaag staat er een zware training op het programma, reeksen van 600m aan het 5 km tempo. Gelukkig kan ik nie meedoen (nou ja gelukkig...als loper ben je niet gelukkig als je niet kan lopen), maar blijkbaar is er wat in mijn rug geschoten vorige week (als gevolg van die snelle 300-tjes of is het een koude?). Kwam daar nog bij dat ik zondagmorgen, door wat te hevig te zijn, mijn oude rugkwetsuur weer wakker heb gemaakt. Voor alle veiligheid toch maar een bezoekje bij de kinesist gepland, natuurlijk net ... op het trainingsuur. Nou ja, een paar daagjes rust kan nooit kwaad. Ik zeg altijd: beter drie dagen niet lopen dan drie weken ... Loop ze!

12:38 Gepost door Richard | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stokje

Ik heb hèt stokje gekregen van Bob; da's wel effe schrikken! Ga ik mijn ziel moeten blootleggen, of gaan we het heel oppervlakkig houden? Ik moet wel zeggen dat ik heel veel muziek graag hoor, maar er meestal niet diep op in ga: ik analyseer geen teksten, zoek geen diepere gronden, ga bijna niet naar live concerts en ik heb het voor het softere genre (zie verder). Staat tegenover dat ik de meeste genres of groepen wel kan appreciëren, ook dat ik niet richting StuBru ga. Laat ons zeggen dat ik de top 100 van de top 2000 best kan genieten: van REM, UB40, U2, Dire Straits tot Creedence Clearwater Revival.

Wat is de grootte van mijn pc-muziek-bestand?

-----------------------------------------------------

Da's de makkelijkste: 0.0 - ik zit al 2.5 jaar zonder geluid op mijn PC. Ooit een virus gehad op mij voorgeprogrammeerde Compaq-PC. Vermits de geluidskaart dus voorgeprogammeerd stond, konden we die niet uischakelen of vervangen, en de kosten waren me toen te hoog. Sinds het laatste virus in december heb ik een nieuwe PC, maar nu blijkt mijn scherm annex boxen het niet meer te doen op de nieuwe configuratie. Er wordt aan gewerkt.

Wat is mijn laatst aangekochte CD

----------------------------------------

Ik had van mijn broer nog een CD-bon liggen voor mijn 50° in augustus en ben er met de Kerstdagen de Greatest Hits van Shania Twain mee gaan halen. Pracht-CD maar zoals ik al zei, zal ik wel soft overkomen voor sommigen. Shania heeft echter een prachtstem, 't is een schoon madam (ook niet onbelangrijk) en wat meer is, van country muziek word je goed gezind. Probeer maar eens.

Wat is mijn laatst beluisterde nummer?

--------------------------------------------

Dat is Road to Hell van Chris Rea. Voor mij de meest onderschatte artiest van de jaren 90. Echt wel een aanrader: Road to Hell Part I + II, mooie opbouw, geweldige overgang.

4 nummers die veel voor mij betekenen

---------------------------------------------

Ik heb het dus nogal voor Chris Rea, 'And You My Love' op cd Auberge is voor mij de topper; totaal onbekend maar machtig mooie slow en gitaarsolo van de Chris.Ik heb het niet zo voor gitaarsolo's normaal gezien, maar de Chris mag van mij soloën zoveel hij wil, zalig.'Carmina Burana' van Orff - met de versterker op 10 !'Leichte Kavalerie' van Von Suppé - om het klassieke gehalte te handhaven hier.'Memories' uit de musical Cats (gezongen door Eileen Page) en dan vooral de laatste passage waar ze 2 octaven hoger klimt met : Touch Me, It's so easy to leave me, All along with my memories, Of my days in the sun. If you touch me, You'll understand what happiness is. Look! A new day has begun. Ontroerend mooi.

Aan wie geef ik het stokje door

-----------------------------------

Vermits nog niet zo lang een 'blogger' moet ik effe zoeken. Iedereen is al aan de beurt geweest blijkbaar. Sorry volgende keer misschien?

11:30 Gepost door Richard | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |