18-03-05

Lange duurloop

Ik werd van de week door Mario op m'n vingers getikt dat ik mijn vorderingen niet snel genoeg op mn blogje kwam te vermelden. Allez vooruit dan. Ik was dus vorig weekend ziek geweest en had een paar dagen moeten passen. Nu heb ik dacht ik genoeg ervaring om te weten hoe mijn lichaam reageert en heb ik er ook drie dagen de riem afgelegd. Dat wou zeggen dat ik dus twee belangrijke trainingen moest missen: vorige zaterdag 2x4km aan MT en zondag een lange duurloop van 31km. Vermits er goed weer werd voorspeld, heb ik dan woensdag een dag verlof genomen om mijn lange duurloop tenminste in te halen. Nu kort gezegd: het liep als een trein. Ik werd verondersteld om aan 5:45'/km te lopen, maar liep vanaf het begin aan 5:30 met een pols van 122. Eenmaal in het park steeg die naar 126 maar alles liep vlot. Tot ik na 12 km een blaar voelde opkomen: sh.t ! Ik ben nog naar de parkwachter gelopen en een pleister gekregen maar het kwaad was geschied. Ik had wat fijn zand opgeworpen en dat was in mijn sok terechtgekomen, en dat was gaan schuren. Na die vijf minuten oponthoud liep ik verder met een pols van 119 aan een tempo van ... jawadde 5:15.Jongens, de forme is heel dichtbij. Door mijn pijnlijke hiel en door de steeds stijgende temperatuur (rond 11:30 was het al 19 graden in de Kempen) steeg mn pols naar 133, maar al bij al had ik een gemiddelde van 125 op 26 km. Ik denk er sterk over na om in de marathon van Rotterdam toch voor een goeie tijd te gaan. Misschien zit er nog een 3u05-3u10 in ... we zien wel. Train ze! Maar train traag genoeg. Zoals ik al eens gezegd heb, begeleid ik ook de Start2Runners in Mol en ik denk dat door al de trage duurloopjes, ik nu tot mijn huidige vorm peil ben gekomen. Trainer Jos beaamde dat.

DOEN DUS. LONG SLOW DISTANCE = LSD mmmm gegroet Richard.

23:21 Gepost door Richard | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

denk aan jezelf ook Je altijd wegcijferen voor anderen is een zeer mooie kant van je ,maar in deze omstandigheden dat ge zo goed zit, is een klein beetje egoisme niet slecht , al vind ik Nadien een zeer toffe meid die dit zeker verdient maar zo nog eens alles eruit halen wat er in je zit , daar traint gij toch ook voor .En ge weet hoe dankbaar sommigen er voor zijn .Met die conditie en dan jou leeftijd ( niet kwaad bedoeld )zou ik mijn kans grijpen .swakke kan dat ook hoor nadien hazen, maar die kan niet meer wat gij denkt te kunnen. GA ER VOOR.

Gepost door: mario | 20-03-05

succes met je .... 45ste volgende week in Rotterdam. Hopelijk kan je je persoonlijke ambitie waarmaken. 3.10 zou prachtig zijn. En binnen enkele weken hoop ik terug fit te zijn om verder van je bij te leren en hopelijk dit jaar ook een marathon te beëindigen ...

Gepost door: bob | 01-04-05

De commentaren zijn gesloten.