18-03-05

Lange duurloop

Ik werd van de week door Mario op m'n vingers getikt dat ik mijn vorderingen niet snel genoeg op mn blogje kwam te vermelden. Allez vooruit dan. Ik was dus vorig weekend ziek geweest en had een paar dagen moeten passen. Nu heb ik dacht ik genoeg ervaring om te weten hoe mijn lichaam reageert en heb ik er ook drie dagen de riem afgelegd. Dat wou zeggen dat ik dus twee belangrijke trainingen moest missen: vorige zaterdag 2x4km aan MT en zondag een lange duurloop van 31km. Vermits er goed weer werd voorspeld, heb ik dan woensdag een dag verlof genomen om mijn lange duurloop tenminste in te halen. Nu kort gezegd: het liep als een trein. Ik werd verondersteld om aan 5:45'/km te lopen, maar liep vanaf het begin aan 5:30 met een pols van 122. Eenmaal in het park steeg die naar 126 maar alles liep vlot. Tot ik na 12 km een blaar voelde opkomen: sh.t ! Ik ben nog naar de parkwachter gelopen en een pleister gekregen maar het kwaad was geschied. Ik had wat fijn zand opgeworpen en dat was in mijn sok terechtgekomen, en dat was gaan schuren. Na die vijf minuten oponthoud liep ik verder met een pols van 119 aan een tempo van ... jawadde 5:15.Jongens, de forme is heel dichtbij. Door mijn pijnlijke hiel en door de steeds stijgende temperatuur (rond 11:30 was het al 19 graden in de Kempen) steeg mn pols naar 133, maar al bij al had ik een gemiddelde van 125 op 26 km. Ik denk er sterk over na om in de marathon van Rotterdam toch voor een goeie tijd te gaan. Misschien zit er nog een 3u05-3u10 in ... we zien wel. Train ze! Maar train traag genoeg. Zoals ik al eens gezegd heb, begeleid ik ook de Start2Runners in Mol en ik denk dat door al de trage duurloopjes, ik nu tot mijn huidige vorm peil ben gekomen. Trainer Jos beaamde dat.

DOEN DUS. LONG SLOW DISTANCE = LSD mmmm gegroet Richard.

23:21 Gepost door Richard | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-03-05

Zelf geveld

Ik weet het, ik schrijf te weinig, ben met teveel zaken bezig vrees ik, en als je dan tijd hebt, heb je geen zin. Sinds vorige donderdag ben ik ook geveld door één of ander virus: op training moeten lossen wegens loodzware benen, en dan wijselijk gestopt na 4 km Alma; vrijdag rustig met de start2runners meegelopen en ook zaterdag de trainig van 3x3 km aan marathontempo gelaten voor wat het was. Weerom rustig met de St2Runnertjes. Zelfs zondag lekker in mn bed blijven liggen en de 31 km aan mij laten voorbijgaan, niet zonder hartszeer evenwel. Mogelijk haal ik woensdag nog wel wat in van die lange duurloop.Buikgriep, keelonstekingeske, longen, altijd hetzelfde met mijn zwakke plekken. Misschien toch maar eens dokter bezoeken. Oh ja, heb ook nieuwe schoenen gekocht, twee paar in eens, ik kan zo nu twee of drie versleten paren weggooien. Tot mijn verbazing presenteerde mijn kameraad Patrick, die bij Runners' Service in Beveren werkt, mij een stel Etonic's, model Fighter: die naam alleen al. Ze zaten nog goed ook, dus meteen gekocht. Nadien liet P. me nog de Brooks Addiction passen; nu ben ik al sinds 1987 een Brooks-fan, dus vermits ze zo goed zaten, ook nog laten inpakken. Ik zoek bij gelegenheid wel eens een fotootje, zoals Bob heeft gedaan. Allez, als de gezondheid snel terugkomt, kunnen we er weer tegenaan; Rotterdam Marathon komt schikbarend dichterbij.

21:35 Gepost door Richard | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-03-05

YES YES !!! 1:30 op de Halve Marathon

Eigenlijk is het maar een halve YES YES (het had YES YES YES YES moeten zijn); maar ik ben 18 seconden tekort gekomen om mn doel te bereiken: 1:30:17 ! Ik weet het, het zijn peanuts, maar als je ooit vlotjes op 1:22-1:25 draaide, dan is er toch definitief een (leeftijds)-bladzijde omgedraaid. Ik wou traag starten en vlotjes eindigen, en vermits Nadine (onze beste dame op 't moment) had gevraagd haar te hazen naar een snelle 10km, kwam me dat bijzonder goed uit, dacht ik. De eerste km ging in 4:40 ipv 4:20 en ... daar zitten mijn 18 seconden waarschijnlijk. Samen met Cois zijn we dan 4:20 gemiddeld gaan lopen, en nadat Nadine was binnengelopen, zijn we samen terug in achtervolging gegaan op een groep die eerst met ons en nadien een eindje voor ons ging lopen; tegen 4'09"-4'13" ging het dan naar de finish, maar de beoogde 4'00 rond kreeg ik niet meer bij mekaar gelopen. Mario kwam binnen in zo'n 1h34' (prachtprestatie met al dat nachtwerk van hem) en Bob zag ik terug, net na zijn finish in 1:59:50, fier als een pauw. Je weet het natuurlijk nooit maar ik vraag me soms toch af hoe hij het er zou vanaf gebracht hebben zonder het MTM (eigen stoef stinkt, maar ik denk toch dat ie zich bij ons goed voelt.). Op nu naar de Marathon: nog 6 weken te gaan (lopen). Dit was onze laatste wedstrijd; vanaf lopen nu we nog maximaal aan marathontempo (zie onze schema's) op enkele plaatselijke joggings. Dan wordt het een kwestie van inhouden, tempo leren beheersen, tempo leren aanvoelen, polsslag noteren bij MarathonTempo en zo in de echte wedstrijd juist weten hoe hoog die mag zijn. 't Werkt allemaal perfect, maar je moet het wel JUIST trainen. Succes iedereen, train ze !

10:18 Gepost door Richard | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |