13-04-05

Verslag

Zelden zo een rare marathon gelopen. 't Was nummertje 44 (en niet 45, of toch...moet eens dringend mn documentatie overhoop halen), maar dit is me nog nooit eerder overkomen. Ik was dus weer ziek geweest in de weken voor de marathon en ook nog op vrijdag, twee dagen voor de start. Daarbij kwam dat de busmaatschappij mij bijna in de steek liet, had dubbeldekbus besteld, maar die zat zaterdagnamiddag nog vast in een sneeuwstorm in Noord Italie, en je begrijpt dat ik met geen gerust hart de zondag tegemoet zag.

De problemen hebben zich prachtig opgelost en voor het begin van de marathon kregen we dus een privé concert van ene Lee Towers: zijn ' You'll never walk alone' werd door 13000 lopers meegebrùld en ging door merg en been.

Tijdens de marathon liep het dus net lekker voor mij: de eerste zes kilometer liep ik met pijn in de benen (gevolg van mn keelontsteking) en daarna kwam de wind en de regen en was het slechts 7 graden. We zaten echter in een groepje dat tegen 4'20" perfect gehaasd werd door een kerel die voor zn liefje liep. Maar na 12 km vond mijn loopmaat Marc dat het te traag ging en hij versnelde, nu ja da was meer een spurt die hij daar plaatste: gelukkig waren mijn benen al wa bekomen en kom ik hem volgen. Maar niet voor lang, net voorbij halfweg moest een eerste keer lossen, maar eenmaal gans alleen zag ik dat ik op mn eigen tempo weer bij hem kwam. Ik kon terug aansluiten maar moest momentelijk weer lossen. Op mijn eigen tempo kroop ik er weer naar toe en toen na 26 km de zon erdoor kwam haalde ik hem een derde keer in...en was er bij Marc het beste ver af. Ik nam de kop over en heb dan gehaasd tot km 35. Toen riep Michel iets van de andere kant van de weg, ik versnelde wat en Marc loste de rol. Ik dieselde gewoon naar de finish, liep nog 1.5 min van Marc weg, en haalde nog zo'n 60 man in. Da bedoelde ik dus met rare marathon, drie keer moeten lossen, twee keer willen opgeven en toch op eigen tempo blijven doorlopen en op 't eind nog weglopen. Ik finishte in 03:08:44 en was meer dan content gezien de voorbereiding en de omstandigheden.

Onze volgende marathon is ondertussen ook al gestemd en wordt Eindhoven (ja ik weet het, weer in Holland) op 09 october. Als jullie daar ook mee naar toe willen trainen, gewoon de schema's volgen. Ondertussen pieken we nog één keer naar de Halve Marathon van Mol op 25-06 ! Be there enne ... succes.

09:09 Gepost door Richard | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

raar???? alvast profficiat met je tijd , ik hoop dat ik in de toekomst ook eens in die buurt mag komen ,maar dat zal nog wel een tijdje duren denk ik . het kan niet altijd zo meezitten .
Maar wat bedoelt ge met ne rare marathon gelopen.
Wat betreft organizeren ; je hebt weer goe je best gedaan . het was af .
Bedank voor alles.

Gepost door: mario | 13-04-05

De commentaren zijn gesloten.