13-04-05

Verslag

Zelden zo een rare marathon gelopen. 't Was nummertje 44 (en niet 45, of toch...moet eens dringend mn documentatie overhoop halen), maar dit is me nog nooit eerder overkomen. Ik was dus weer ziek geweest in de weken voor de marathon en ook nog op vrijdag, twee dagen voor de start. Daarbij kwam dat de busmaatschappij mij bijna in de steek liet, had dubbeldekbus besteld, maar die zat zaterdagnamiddag nog vast in een sneeuwstorm in Noord Italie, en je begrijpt dat ik met geen gerust hart de zondag tegemoet zag.

De problemen hebben zich prachtig opgelost en voor het begin van de marathon kregen we dus een privé concert van ene Lee Towers: zijn ' You'll never walk alone' werd door 13000 lopers meegebrùld en ging door merg en been.

Tijdens de marathon liep het dus net lekker voor mij: de eerste zes kilometer liep ik met pijn in de benen (gevolg van mn keelontsteking) en daarna kwam de wind en de regen en was het slechts 7 graden. We zaten echter in een groepje dat tegen 4'20" perfect gehaasd werd door een kerel die voor zn liefje liep. Maar na 12 km vond mijn loopmaat Marc dat het te traag ging en hij versnelde, nu ja da was meer een spurt die hij daar plaatste: gelukkig waren mijn benen al wa bekomen en kom ik hem volgen. Maar niet voor lang, net voorbij halfweg moest een eerste keer lossen, maar eenmaal gans alleen zag ik dat ik op mn eigen tempo weer bij hem kwam. Ik kon terug aansluiten maar moest momentelijk weer lossen. Op mijn eigen tempo kroop ik er weer naar toe en toen na 26 km de zon erdoor kwam haalde ik hem een derde keer in...en was er bij Marc het beste ver af. Ik nam de kop over en heb dan gehaasd tot km 35. Toen riep Michel iets van de andere kant van de weg, ik versnelde wat en Marc loste de rol. Ik dieselde gewoon naar de finish, liep nog 1.5 min van Marc weg, en haalde nog zo'n 60 man in. Da bedoelde ik dus met rare marathon, drie keer moeten lossen, twee keer willen opgeven en toch op eigen tempo blijven doorlopen en op 't eind nog weglopen. Ik finishte in 03:08:44 en was meer dan content gezien de voorbereiding en de omstandigheden.

Onze volgende marathon is ondertussen ook al gestemd en wordt Eindhoven (ja ik weet het, weer in Holland) op 09 october. Als jullie daar ook mee naar toe willen trainen, gewoon de schema's volgen. Ondertussen pieken we nog één keer naar de Halve Marathon van Mol op 25-06 ! Be there enne ... succes.

09:09 Gepost door Richard | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-04-05

Rotterdam marathon in 3 08 44

Bijna gelukt dus, die 03u05maar 't was veel te koud en veel te veel wind. Morgen het verslag...Kijk ook eens bij Mario, die finishte in 3u14 Super Mario !

Heb van de week mijn diploma thuisgekregen met de 5km-tussentijden: vermits mijn scanner en printer om d'een of d'ander (virus)-reden niet meer werken, hierbij dan maar manueel de tussentijden (ben er wel trots op):

22:10/21:53/22:02/22:03/22:16/22:12/22:47/23:24 (bedoeling was 21:40 per 5K te lopen, nou ja).

22:36 Gepost door Richard | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-05

Daar gaan we weer

Morgen is het M-day en ja hoor, daar is die gevreesde keelontsteking weer ! Zenuwen zeggen mijn huisgenoten, het rotweer antwoord ik dan. Wat zal het zijn? Feit is dat ik gisteren nauwelijks uit mn bed kon en vandaag wogen mijn benen als lood. Ben toch om 9u die 6 km gaan loslopen in het Prinsenpark, na een paar honderd meter 'liep' het wel. Maar het gloeien van mn keel gaat niet over.

Op donderdag voor de marathon moeten we steeds 2 km aan Marathontempo lopen, na een lange rustige inloop. Meestal gaat die nièt goed, zware benen enzo, en dan zeggen we: slechte repetitie geeft een goeie première; nu, ik vloog vorige donderdag: ipv 4:20" moest ik me inhouden om niet onder de 4' te lopen; je ziet, spijt komt niet voor de zonde...

Nu ja, als het morgen niet lukt, is er binnen drie weken alweer de marathon van Visé. Dan schuiven we de wedstrijd wel op. Gelieve allemaal te duimen voor ons: Mario, Michel, ikzelf, en nog zo'n dertig anderen.

12:57 Gepost door Richard | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |